SDIndex - Safe Drive Index

индеь

 


 

SDIndex (Safe Drive Index) или „Индекс за безопасно шофиране“ е проект за изследване на шофьорското поведение в България.

Организатор на проекта е SDI, а наши партньори са МВР, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на образованието и науката, Академия за безопасно и майсторско шофиране “Павел Жеков” и Дружеството на психолозите в България.

SDIndex е национално проучване и показва самооценката на водачите на автомобили на собствените им реакции и умения на пътя. То обхваща водачите на леки и лекотоварни автомобили в Република България на възраст между 18 и 75 г. За целите на изследването са анкетирани 1000 водачи в 72 населени места в България, с годишен пробег от над 2 000 км.

Набирането и анализът на данните се осъществяват от консултантска и изследователска агенция „Експлика”, а с популяризирането на проекта е ангажирана комуникационната агенция - APRA Porter Novelli.

Нашата амбиция е да превърнем SDIndex в надеждна методика за ежегодно проследяване на тенденциите в поведението на водачите, включително в зависимост от нормативните промени, и с резултатите и препоръките, базирани на данните, да допринесем за повишаването на безопасността по пътищата и намаляването на пътно-транспортните произшествия в страната.

Повече за проекта SDIndex може да видите тук.

 

SDIndex QUIZ

index


SDIndex QUIZ е кратък онлайн тест за самооценка на шофьорското поведение, част от проекта SDIndex. Попълвайки теста, можете:

1. Да изчислите своя собствен Индекс за безопасно шофиране и да сравните себе си с останалите шофьори.

2. Да споделите теста и своя SDIndex в социалните мрежи.

3. Да допринесете за намаляване на рисковете по българските пътищата.

 

Колко рисков шофьор си? Провери тук!