Новини

ВАЖНО: Всяка събота между 19:00 и 24:00 ч. системата на Гаранционния Фонд е в профилактика и не е възможно издаването на застраховки Гражданска отговорност и Зелени карти. Възможни са и затруднения при събиране на поредни вноски.

От 5 до 10 процента ще поскъпне Гражданска отговорност

25.04.2012
От 5% до 10% ще поскъпне задължителната застраховка „Гражданска отговорност” до края на годината.

Една от причините за поскъпването са новите по-високи лимити за отговорност на застрахователя при щети, заложени в Кодекса за застраховането, които влизат в сила от 11 юни, пише в. Монитор.

2 млн. лв. става лимитът на обезщетението за имуществени и неимуществени вреди от телесно увреждане или смърт за едно пострадало лице.

При двама или повече пострадали минималната сума скача на 10 млн. лв. Сега тези лимити са съответно 1 и 5 млн. лв., обясни Юрий Тодоров, председател на Асоциацията за застрахователна сигурност. За имуществени вреди пък лимитът скача от 1 млн. лв. на 2 млн. лв.

„Цената на застраховката постоянно върви нагоре и това е догонваща тенденция”, коментира Коста Чолаков, зам.-председател на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи. По думите му щетите непрекъснато растат като размери и честота и това няма как да не се отрази на цените.

Това не било единствената причина за увеличението на цените. Освен това разликата в цената на полицата у нас и зад граница остава сериозна.

В момента средната премия по „Гражданска отговорност” у нас е между 215 и 250 лв., а в Румъния е двойно по-висока.

 

SDI откри обновения си Call center

31.10.2012
SDI ще очаква обажданията на своите клиенти всеки делничен ден от 08:00 до 21:00ч., а през почивните дни от 09:00 до 21:00ч.

Нови правила премахват некоректните посредници в застраховането

22.10.2012
За предстоящите новости в регулациите на пазара потвърди пред economymagazine.bg Ясен Христов, управител и съдружник в SDI.

Официално: SDI е брокер № 1 в България

10.10.2012
SDI благодари на своите клиенти, партньори и служители, без които този успех нямаше да бъде възможен!