Новини

ВАЖНО: Всяка събота между 19:00 и 24:00 ч. системата на Гаранционния Фонд е в профилактика и не е възможно издаването на застраховки Гражданска отговорност и Зелени карти. Възможни са и затруднения при събиране на поредни вноски.

От 5 до 10 процента ще поскъпне Гражданска отговорност

25.04.2012
От 5% до 10% ще поскъпне задължителната застраховка „Гражданска отговорност” до края на годината.

Една от причините за поскъпването са новите по-високи лимити за отговорност на застрахователя при щети, заложени в Кодекса за застраховането, които влизат в сила от 11 юни, пише в. Монитор.

2 млн. лв. става лимитът на обезщетението за имуществени и неимуществени вреди от телесно увреждане или смърт за едно пострадало лице.

При двама или повече пострадали минималната сума скача на 10 млн. лв. Сега тези лимити са съответно 1 и 5 млн. лв., обясни Юрий Тодоров, председател на Асоциацията за застрахователна сигурност. За имуществени вреди пък лимитът скача от 1 млн. лв. на 2 млн. лв.

„Цената на застраховката постоянно върви нагоре и това е догонваща тенденция”, коментира Коста Чолаков, зам.-председател на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи. По думите му щетите непрекъснато растат като размери и честота и това няма как да не се отрази на цените.

Това не било единствената причина за увеличението на цените. Освен това разликата в цената на полицата у нас и зад граница остава сериозна.

В момента средната премия по „Гражданска отговорност” у нас е между 215 и 250 лв., а в Румъния е двойно по-висока.

 

Звездите на “ВИП Брадър” и SDI помагат на пет неонатологични отделения в страната!

22.01.2018
Дарението от 23 000 лв. е към фондация “Нашите недоносени деца” и ще бъде използвано за закупуване на монитори за кувьози и за консумативи.

SDI помага на родителите, които се грижат за деца с увреждания

12.12.2017
С тази кауза БАЗБ и Фондация „Майко Мила“ си поставят цел да подкрепят родителите на деца с увреждания.

SDI с офис в новооткрития магазин ФАНТАСТИКО в Младост 1!

03.11.2017
Тази година нашите партньори от търговска верига ФАНТАСТИКО отбелязват 26 години от създаването си с откриването на най-големия и модерен супермаркет от веригата досега.

Връчиха наградите „Застрахователи за обществото”!

10.10.2017
Застрахователният бранш в България отпразнува своя професионален празник, който по традиция се отбелязва всяка година на 1-ви октомври.