Новини

ВАЖНО: Всяка събота между 19:00 и 24:00 ч. системата на Гаранционния Фонд е в профилактика и не е възможно издаването на застраховки Гражданска отговорност и Зелени карти. Възможни са и затруднения при събиране на поредни вноски.

МИСИЯ "Защити своя дом" с подкрепата на SDI

05.05.2016
Приключи първият етап на стартиралата на 23 февруари 2016г. МИСИЯ „Защити своя дом”, на Българска Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ), на която SDI е член и съучредител. В рамките на кампанията се проведоха обучения на близо 500 ученици от 4-ти до 7-ми клас как да реагират при природни бедствия - земетресения, наводнения, пожари и други извънредни ситуации, както и  да дават първа помощ на пострадали.

Кампанията се провежда и във връзка с промените в Закона за защита при бедствия, които сериозно ограничават предоставяната от държавата помощ в кризисни ситуации. Мисия „Защити своя дом” е насочена към ученици, живеещи в райони с голям брой граждани с по-ниски доходи, но които няма да имат право на държавна помощ при бедствие. Чрез подходящи беседи, демонстрации и учебни игри по време на кампанията се цели децата да добият знания и умения за справяне в ситуация при възникнало природно бедствие - наводнение, земетресение, пожар или авария, както и да се информира обществото за ползите от застраховането.  

На 19 април 2016 г., учениците от четвъртите класове на 14 СОУ „Проф. д-р Асен Златаров” от район „Сердика”, посетиха Националния учебен център на БЧК в с. Лозен, където 500 деца бяха обучени как правилно да реагират при възникнало земетресение или пожар и как да оказват първа до лекарска помощ. На откритата демонстрация присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Красимир Ципов, представители на Столична община, кмета на СО – район „Сердика“ г-н Тодор Кръстев и други официални гости. Те станаха свидетели в реално време на учебни игри и стресови ситуации, за правилната реакция на които децата бяха обучени от доброволци на Националния учебен център на БЧК, който също е партньор на кампанията. С изключително голям интерес децата участваха в демонстрациите, получиха подаръци и прекараха деня, наситен с положителни преживявания.

Кампанията се провежда с медийното партньорство на няколко национални телевизии, информационни интернет сайтове, Вестник Застраховател, Инсмаркет, чрез сайта на БАЗБ http://baib.bg/, и сайта на СО - район „Сердика": www.serdika.bg, за да достигне до максимален брой граждани, които ще бъдат засегнати от законовите промени.

При настъпване на природно бедствие е важно никой да не изпада в паника и всеки да реагира адекватно. Бедствията настъпват неочаквано! Ние не можем да ги предвидим и предотвратим, но можем да се подсигурим, първо като се обучим как да реагираме и второ като се застраховаме!

 

SDI с наградата от ДЗИ за динамично развитие през 2017 г.

05.04.2018
SDI с наградата от ДЗИ за динамично развитие през 2017 г.

Звездите на “ВИП Брадър” и SDI помагат на пет неонатологични отделения в страната!

22.01.2018
Дарението от 23 000 лв. е към фондация “Нашите недоносени деца” и ще бъде използвано за закупуване на монитори за кувьози и за консумативи.

SDI помага на родителите, които се грижат за деца с увреждания

12.12.2017
С тази кауза БАЗБ и Фондация „Майко Мила“ си поставят цел да подкрепят родителите на деца с увреждания.

SDI с офис в новооткрития магазин ФАНТАСТИКО в Младост 1!

03.11.2017
Тази година нашите партньори от търговска верига ФАНТАСТИКО отбелязват 26 години от създаването си с откриването на най-големия и модерен супермаркет от веригата досега.